Δήμος Γαλατσίου

12 Ιουλίου, 2007 at 12:28 μμ 9 Σχόλια

Ούτε έχω δει κάπου κάδους ανακύκλωσης, ούτε έχει υποπέσει στην αντίληψή μου οτιδήποτε σχετικά.

Δήμαρχε τι θα γίνει, θα αδειάζουμε για καιρό τα ανακυκλώσιμά μας στην πλατεία Δάφνης στο Νέο Ψυχικό;

Advertisement

Entry filed under: ΔΕΝ ανακυκλώνουν, Δήμοι / Κοινότητες.

Δήμος Ζωγράφου Κάθε βοήθεια δεκτή

9 Σχόλια Add your own

 • 1. Sakis Miliotis  |  14 Σεπτεμβρίου, 2007 στο 7:52 πμ

  Πραγματικά, ούτε κι εγώ έχω δει κανένα μπλε κάδο πουθενά στο Γαλάτσι. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στην πλατεία του Αγ.Ανδρέα (Λαμπρινή) που έχει και το ειδικό μηχάνημα για ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιών, αλουμινίου, αλλά και γύρω γύρω τους ειδικούς μπλε κάδους για τις συσκευασίες.Είναι δυνατόν ένας δήμος σαν το Γαλάτσι να μην έχει σχετικό πρόγραμμα;

 • 2. PPKP  |  14 Σεπτεμβρίου, 2007 στο 2:59 μμ

  Σάκη ευχαριστώ για την πληροφορία. Που βρίσκονται οι κάδοι αυτοί; Μένω κοντά στην πλατεία Αγ. Ανδρέα αλλά δεν τους παρατήρησα ποτέ!

 • 3. Κάτοικος Γαλατσίου  |  13 Δεκεμβρίου, 2007 στο 2:25 μμ

  Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζεται η ανακύκλωση στο Γαλάτσι, ενώ έχουν εγκαταστήσει μπλε κάδους ακόμα και δήμοι στα Μεσόγεια. Άρα, όταν μένω στο εξοχικό μου μπορώ να ανακυκλώνω, όταν μένω στο Γαλάτσι πρέπει να χρησιμοποιώ αμάξι για την ίδια δουλειά. Ας είναι καλά οι γειτονικοί δήμοι που έχουν φορτωθεί κι εμάς.

 • 4. mits  |  17 Απριλίου, 2008 στο 8:18 πμ

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η στάση του δημου γαλατσιου στο θέματης ανακύκλωσης. Το μόνο που έκαναν τα τελευταία χρόνια είναι να μας γεμίσουν με διαφημιστικές πινακίδες τους δρόμους.
  Ανακλύκλωση βρίσκεται μόνο στον Αγ.Αντρέα στη λαμπρινή επί της οδού τραλλέων

 • 5. Περσελής Μιχάηλ  |  8 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 11:28 πμ

  Εγω τα σκουπιδακια μου τα πεταω στο Π.Ψυχικό. Δεν περιμενω απο κανενα καραγκιόζη να μου δωσει λυση στο προβλημα μου, γιατι απλα δεν θα το κανει.
  Οταν ομως θα ξαναρθει ο μαυρογιαλουρος στην γειτονια μου, γιατι θα με χρειαστει, (σκαλακια στην αμαλιαδος -Πανοραμα) θα παρει την απαντηση που του αρμόζει.
  Ολοι εσεις που ευλογα εχετε ανησυχίες αντι να τρωγεστε με τα ρουχα σας με αυτα που δεν κανουν, μαυριστε τους.

  Αληθεια αυτα τα δημοτικά τέλη γιατι τα πληρώνω?

 • 6. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΡΕ  |  21 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 2:43 μμ

  Είναι απαράδεκτο να μην έχει μπει ακόμα ο δήμος Γαλατσίου στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, κάτι που και οι δημότες επιθυμούν και επιτακτική ανάγκη αποτελεί. Δεν είναι δυνατό να κατασκευάζονται διάφορα έργα και να μη δίνεται προτεραιότητα σε αυτό.

 • 7. ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  |  19 Οκτωβρίου, 2008 στο 6:52 πμ

  …προσπαθώ εγώ και η οικογένειά μου να ανακυκλώνουμε με συνέπεια και θέρμη, ο,τι αφορά πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί και εχω παρατηρησει οτι αρκετοί δημότες εχουν ευαισθητοποιηθεί.
  Αυτό φαίνεται από το ότι κάθε φορά που πηγαίνω τα ανακυκλώσιμα σε κάδους, τους βρίσκω ξεχειλισμένους από το φορτίο τους.
  Ας το πάρουν απόφαση οι αρμόδιοι, ότι, η θα πρέπει να πυκνώσουν τα δρομολόγια συγκομιδής, η θα πρέπει να τοποθετήσουν περισσοτέρους μπλε κάδους στα αντίστοιχα σημεία συγκέντρωσης.
  Όλοι εμείς που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χώρο ανάμεσα στα ανακυκλώσιμα των υπερφορτωμένων κάδων, αντιμαχόμενοι την εύκολη λύση του να τα ακουμπήσουμε κάτω, η ακόμα χειρότερα να τα βάλουμε στους πράσινους κάδους, (αλήθεια, μήπως τελικά μπλε και πράσινοι κάδοι δε θα πρεπε να είναι στα ίδια σημεία;), φανταζουμε σαν ρακοσυλλέκτες στους συμπολίτες μας και αυτό είναι κάτι που μας δημιουργεί αμηχανία προς αυτούς, αλλά και αγανάκτηση προς τις δημοτικές αρχές.
  Τέλος, θέλω και εγώ να επισημάνω, ότι πράγματι ο δήμος Γαλατσίου δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο που έχουν άλλοι δήμοι, με συνέπεια να τρέχω στους όμορους δήμους για να ανακυκλώνω.

  Το εντός παρενθέσεως σχόλιο προβληματισμού, ανωτέρω, διατυπώθηκε επειδή πολλοί από εμάς, εκνευρισμένοι από την αδιαφορία των ιθυνόντων, αναγκάζονται να πετούν τα προς ανακύκλωση υλικά στους πράσινους κάδους που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στους μπλε. Μήπως λοιπόν θα ήταν ένα αντικίνητρο για μια τέτοια ενέργεια, η τοποθέτηση των μπλε και πράσινων κάδων σε κοντινό αλλά όχι σε ίδιο σημείο;
  Συμφωνώ ότι σε έναν οργανωμένο δήμο, τα σημεία συγκέντρωσης απορριμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, θα πρέπει να είναι ενιαία και πολυσυλλεκτικα.
  Όμως, μετά από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Κέρκυρα, με λύπη μου διαπίστωσα ότι δυστυχώς ούτε οι υπάλληλοι των δήμων είναι ευαισθητοποιημένοι επαρκώς, διότι είδα αργά την νύχτα, χειριστές απορριμματοφόρου οχήματος , να συλλέγουν αδιακρίτως το περιεχόμενο των πράσινων και των μπλε κάδων.
  Συνεπώς, μέχρι να διαμορφώσουμε όλοι τη στοιχειώδη οικολογική συνείδηση, ίσως θα πρεπε να οργανωθεί ειδικά η τοποθέτηση των κάδων, για να αποτρέπονται παρόμοια φαινόμενα τόσο από τους δημότες, όσο και από τους δημοτικούς υπαλλήλους…

 • 8. elen  |  6 Νοεμβρίου, 2008 στο 11:54 πμ

  ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»
  KΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων).
  AΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ.

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ = ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 • 9. Νικη Ράπτη  |  22 Φεβρουαρίου, 2009 στο 10:15 πμ

  Είναι επιτακτική ανάγκη,ο Δήμος Γαλατσίου να φτιάξει ειδικούς κάδους για να ρίχνουμε τα οργανικά απορρίμματα (υποχρεωτικά θα έλεγα) και στη συνέχεια να προχωρά στην κομποστοποίησή τους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών , ίσως και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη, και θα χρησιμοποιείται το λίπασμα για τα πάρκα.Στην εποχή της οικονομικής κρίσης πρέπει να κερδίσουμε ακόμα και από τα σκουπίδια, αφού το οικολογικό θέμα δεν έχει αγγίξει ακόμα τους υπεύθυνους του δήμου μας!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Απλή λογική, όχι κοινή λογική.

Σε μια χώρα με ελάχιστες και ασφυκτιούσες νόμιμες χωματερές, με άπειρες παράνομες χωματερές, με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας πακτωμένο σε ελάχιστη αναλογικά έκταση και μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της υπόλοιπης επικράτειας, το προφανές εξακολουθεί να χρειάζεται κινητοποίηση και ενημέρωση.

Αρέσει σε %d bloggers: