Αφορμή και στόχοι

12 Ιουλίου, 2007 at 12:02 μμ 1 Σχολιο

Το σκεφτόμουν πολύ καιρό να ξεκινήσω αυτό το blog. Αφορμή στάθηκε τελικά, δυστυχώς, η φωτιά στην Πάρνηθα και η ελπίδα που γεννήθηκε από την κινητοποίηση του κόσμου. Σιγά σιγά ο κόσμος αποκτά συνείδηση του προβλήματος και φαίνεται διατεθειμένος να κάνει κάτι, σε ατομική βάση ο καθένας. Το γεγονός ότι «every little bit counts» όπως λένε και έξω γίνεται πιο προφανές. Οι οικονομίες κλίμακας στα θέματα του περιβάλλοντος λειτουργούν, τόσο προς τη μία όσο και προς την άλλη κατεύθυνση.

Το blog αυτό δεν πιστεύει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα της πόλης, της χώρας ή του πλανήτη. Δεν θα προσπαθήσει καν. Δεν θα οργανώσει κινητοποιήσεις, δεν θα επιχειρήσει να κατεβάσει ανθρώπους στον κόσμο. Σκοπός του blog είναι να γίνει ένα σημείο για α) πληροφορία που αφορά στην ανακύκλωση, β) να ακουστεί η φωνή εκείνων που κάτι θέλουν να πουν σχετικά, εν πάσει περιπτώσει. Γενικά για να λειτουργήσει η ανακύκλωση δεν απαιτούνται πολλά: Συλλογική συνείδηση και κάποια οργάνωση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν χρήματα από την ανακύκλωση και θα μαζέψουν ευχαρίστως τα σκουπίδια μας — άρα ούτε «το κράτος» ή «η κυβέρνηση» φταίει. Η ανακύκλωση δεν είναι πολιτικό θέμα, πέραν από την όποια ώθηση θα μπορούσε να δωθεί κεντρικά. Όλη η υπόθεση είναι να καταλάβει καθένας ότι το κουτάκι του αναψυκτικού που μόλις ήπιε κάνει διαφορά, να μπουν μερικοί κάδοι και λίγα φορτηγά να μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα.

Καλωσήλθες και καλή μας αρχή.

Advertisement

Entry filed under: Διάφορα.

Περί λογικής

1 σχόλιο Add your own

  • 1. Αγγελική Σακελλαρίου  |  10 Σεπτεμβρίου, 2007 στο 9:02 πμ

    Στη ΔΕΘ δε γίνεται καθόλου ανακύκλωση, ούτε καν κάδος για χαρτί. Επίσης στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει κάδος για ανακύκλωση χαρτιού. Γιατί;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Απλή λογική, όχι κοινή λογική.

Σε μια χώρα με ελάχιστες και ασφυκτιούσες νόμιμες χωματερές, με άπειρες παράνομες χωματερές, με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας πακτωμένο σε ελάχιστη αναλογικά έκταση και μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της υπόλοιπης επικράτειας, το προφανές εξακολουθεί να χρειάζεται κινητοποίηση και ενημέρωση.

Αρέσει σε %d bloggers: